...

förresten kom jag på att detta blir en fantastisk vår. att det fortfarande snöar såhär i slutet av mars är ju lite felvändt enligt min egen årstidskalander men då kanske det blir en lång sommar istället och det gör absolut ingenting i skandinaviens finaste sommar stad med världens finaste människor omkring mig, gröna parker överallt, en brygga att slösa tid på, en skärgård att åka båt och bada i och nästan bäst av allt är att vi kickstartar denna sommaren med en månad i mexico och väl tillbaka på arlanda har jag tre timmar på mig att checka ut och in igen innan jag sitter på flyget ner till danmark och roskilde och festivalyra och väl hemma i norge igen är det högsommar och alldeles alldeles underbart.
och i tillägg kommer jag fortfarande vara jättekär eftersom det inte verkar gå över ens det minsta denhär gången och det är ganska fantastiskt det med.

happy feet!

jag hatar att packa. jag önskar jag hade en knapp att trycka på så vips, var hela vår lägenhet urstädad, nepackad, förflyttad till bislet och våra nya jättestora lägenhet. det är söndag och strålande väder men jag har inte gjort annat än rensat garderober och kokat soppa, visserligen tagit en promenad hem till lökka  från majorstua, eftersom jag var för trött för att ta mig hem efter jobbet igår och somna på sivs soffa. i fredags firade vi vår älskade millas 30års dag med oräkneliga antal skålar, danssteg, cigaretter, fernetshot och bubblor. halv tre gav jag upp, packad och klar.
på tisdag flyttar vi, på tisdag kväll är det sivs tur att fylla år, på onsdag ska vi fortsätta flytta, på torsdag ska jag och siv på ikea tur och på fredag åker jag och henke till göteborg. misstänker att jag kommer smyga ut efter jobbet idag eftersom a) det är söndag och vi blir klara till 01.00 b) Mr Ray ska spela dansband på Majoren och det blir man väl hoppig och glad av c) linda har personalfest och kommer övertala mig fast jag inte vill d) henke slutar vid nio och kommer säkert dricka öl så då måste jag med det eftersom jag saknar honom.
åker han däremot hem och spelar data har jag en god chans att inte dricka bort mina hjärnceller i vanlig ordning denna söndagsnatt. alltså, älskling det hänger på dig! eller min egen självdiciplin, det beror på hur man ser det.. men jag gillar ju att skylla på andra. iallafall när det gäller impulsköp. (öl alltså, allt annat jag köper är ganska genomtänkt eftersom jag hatar shopping, om den inte sker på krogen förstås..)

kräk

vad i helvete är det för fel på måndagar? dom suger alltid röv hur jag än vänder och vrider på dom.
chockstratade dagen med "möte" på jobbet klockan tolv. jag var gråtfärdig och hade betalat dyrt och offrat en vän om jag slupit krypa ur henkes säng, så trött var jag. jag och siv hade lite naiva planer på att hinna soffhänga med mc donalds och en film uppe hos henne innan jag börja jobba kl sex, men no no. mötet blev en 1 a hjälpen kurs och var klar ungefär 17.57. visst jag fattar att det är viktigt och kunna pumpa igång hjärtan och sånt men come on, lite för seriöst för en måndag morgon. dagen har gått snigelsakta men nu är jag äntligen hemma, ska borsta tönderna, dra täcket över huvudet och gud nåde den som ringer mig innan klockan tre imorgon eftermiddag. Seriöst, jag kommer skada er.

oh no!

kuken också vårt reab-place Balsam har bommat igen! var ska vi nu dricka öl när vi är för trasiga för att gå mer än 20 meter från våra lägenheter, i mjukisbyxor och uggs, utan att skämmas och utan att egentligen stöta på någon vi känner sådana kvällar man för en gångs skull bara vill hänga med brudarna och dricka oss back on track igen? nu är det bara vårt köksgolv kvar. och by the way varför i helvete hamnar vi alltid där? varför går vi inte och lägger oss som normala människor efter tio timmar på krogen?  Balsam, jag är djupt förnärmad.



bursdagsfirande

förra måndagen firade vi danne med bravad. vi började städat med middag under kristallkronor på Olympen, begav oss efter ett par vinflaskor till Etoile där Danne bjöd på flera flaskor Krug och vi skålade ikapp med varandra, beställde mer och mer dricka och fler människor slöt upp, vidare till Nobilis och shotrace eftersom vi tydligen inte klarar oss utan det nuförtiden, vidare hem till danne och henke och efterfest till åtta på morgonen.
en bild säger mer en tusen ord är det inte så man säger? hur som helst gratulerar till danne och we love you och oss själva.





now we´ll parade around without game plans

monday bloody monday och alla människor blir per automatic gråa låtsasmänniskor som bara slö-dricker sin fatöl och plötsligt tycker schackspel är ett underhållande spel och ser vintersura ut som om slöslasket på asfalten plötsligt är en smashing nyhet man måste sucka och stöna lite extra åt. well! no can do,
däremot om jag ska gnälla lite över dagen jag också så sov jag alldeles förbannat för länge, ungefär tretton timmar. i lördags hade jag en alldeles förträfflig dag som dock började med att lina och jag tänkte gå på lunch och shopping tur, lite sådär tjejigt lördags-hurtigt. thaimat stod på schemat men vårt ricebowl var fullsatt och vi fick snällt vända oss till den halvtaskiga thaisyltan vägg i vägg. efter det promenerade vi bort till oslocity men hamnade i chocktillstånd och kände oss halvt klaustofobiska efter fyra minuter i gallerian och bollade ideér fram och tillbaka om hur i all världen en tredjedel av oslos befolkning hamnade inom samma fyra väggar denna eftermiddag. vi panikhandlade (jag jätteläckra adidasskor i regnbågens alla färger, t-shirtar på hms killavdelning och lina ja jag minns inte eftersom jag var fullt upptagen av att inte sätta armbågar i sidan på tuggumituggande fjortonåringar och barnvagns-morsor) och sprang därifrån med ett ja hej hej tack för idag vi hörs imogon typ. jag mötte maria på Z och drack kaffe och vidare till jekyll där danne lite otippat stod och hängde. henke gick av vakt och vi for halva stan runt, typ revolver de villa, ett par hak jag inte minns namnet på, klingenberg och jag vet inte riktigt men jo, kul var det.
jobbade dagpass på majoren dagen efter och mådde oförskämt bra och undrade varför hela vakten. tror jag byggt upp ett bakfylle-försvar i min kropp eftersom det känns skitförbjudet att komma alkoholtrasig till jobbet. det kan allatså vara ren inbillning att jag känner mig rosenfräcsh efter en tolvtimmars fylla, men hey! funkar utmärkt.
såg dock mina egna begränsningar och smet inte iväg till en skumpakväll på etoile utan tog snällt t-banan till henke och fick ugnsbakad falukorv med potatismos, popcorn och cola serverat och som sagt tretton timmars sömn.
fick ett meddelande av milla om att hon nu är hemkommen från fillippinerna (hur fan det nu stavas) och jag gläder mig att se henne.



RSS 2.0