personalsöndag, bysöndag

såhär började det:


smyggrogg på bowlinbanan...

såhär slutade det, sån cirka..;








this is my kingdom

åh
fabweek. precis kommi hem från jobbet och duschat av mig ölskummet och ska snart sätta på desperate houswifessäsong 2 (yes vi har äntligen mina damar och herrar hittat ett substitut för sex and the city).
tisdag och jag jobbade dagvakt, åt hamburgare och drack carlsberg på flaska med siv, tittade på fotboll på jekyl med henne danne linda (som skulle infunnit sig på en middag med sin pappa, well någon middag blev det inte om inte shots och öl räknas) och lina och någonstans i andra halvlek kommer henke nerför trappan med röda rosor och jag fall flat och nåt dom kallar kärlek förälskelse slog mig hårt i pannan. vi drack öl med gänget innan vi slängde oss in i en taxi och låste in oss på hans rum på carl berner.
onsdag jobbade jag sent och spenderade resten av natten under täcket med henke som lagat mat och vi tittade på nördfilm som är det roligaste jag vet. Superbad, I love you! igår drack jag irish med lina och somnade oavnpå henke och nu är jag hemma. allt är fantastiskt.

i söndags hade vi personalfest med bowling som jag vann ( ja över tjejerna då... ), buzz ihopklumpade i hasses säng, deans köttgryta, oändliga mängder bubbel shot ök och vin där och på torenskölds och senare på nicol. dagen innan catchade jag med kim och jobbet över öl på torenskölds.

rehab på torenskölds;


världens bästa siv


jag och min beloved kim

jeff och ingrid gullar






hahahaha!





om att inte vilja ta ansvar för sina egna handlingar; Siv Selvik:
- Idon´t know why I did that!. I´m too young and I drink too much. Idon´t know how to behave.



släktmiddag


på alla hjärtans dag förra helgen var jag som sagt hemma i skåne. farmor och farfar bjöd hela släkten på middag på akropolis och dom är dom sötaste människorna jag känner. efter middagen gick vi upp allihopa till deras lägenhet där jag sprungit barfota sen barnsben ätit prinsesstårtor och oxrullader firat julaftnat i åratal och druckit kaffe i köket, där mina pärlplattor fortfarande hänger på väggen bredvid köksfönstret. vi åt ostbricka och katti och tanja hämtade alla vackra hundarna och så var vi samlade allihopa.





såhär gör djur


igår var det reopening på torenskjöld med percy stephan i spetsen och ACDC tema. vi drack drinkar öl på fat och järn med hasse sanna elsa monika och resten sen drog jag lina linda danne och alex en riktig i runda och sicksackade oss igenom klingenberg och avslutade i en hög hemma på vårt vardagsrums golv med spagetti vodka broccoli och håkan på högsta volym.







såhär gör djur gör vi
i love you allihopa vi var fantastiska igår bara henke och maria som fattades

valentine

allahjärtansdag idag. spenderar den på ett perfekt sätt. är hemma hos mamma i eslöv och har hjälpt till att stöka lite i köket, typ hackat paprika och läst tidningen och druckit kaffe. satt en stund och tittade på mamma som far runt som ett stolpskott i köket och då slog det mig plötsligt var jag fått min halvdamp ifrån! Henne naturligtvis. var uppe med tuppen i morse och klippte och färga håret hos världens bästa polack-harry här i eslöv. fantastisk. jag fick till och med sova i stolen utan att han väckte mig under tiden färgen verkade.
ska till akropolis med hela släkten och fira min älskade farmor&farfar om några timmar, och senare in tillhelsingborg och fira min älskade sofie som förmodligen, om jag känner henne rätt och det är jag skitsäker på att jag gör, kommer vara i rätt fin form då jag anländer i mitt nyktra-penicillin tillstånd.jag kommer åtminstone inte vara bakfull på bussen på vägen hem imorgon, och jag får träffa merparten av alla jag älskar på en och samma dag.


kära mamma bakar budapest


jaha en massa kärlek till alla mina vänner, mamma pappa lillenbror farmor farfar och alla öl som kommer tappas ikväll som jag inte får dricka av på denna fantastiska alla hjärtans dag! fast det är ett jävla jippo det kommer jag alltid tycka..


fredagen den trettonde 12.35
min rumpa har somnat och jag hittar ingen bekväm ställning någonstans på denna fullproppade svettiga bussen och jag har haft solen rakt i ögonen sen vi lämnade oslo. ska raka vägen till helsingborg och dricka kaffe med sofie. lyssnar på boys like girls och tänker på henke, lyssnar på kings of leon och vill hoppa lite eftersom livet är fantastiskt. (förutom buss 820- oslo-köpenhamn som inte skulle må dåligt av en fungerande aircondition samt solpersienner)

im counting days!

dags før nedrækning siv! snart har vi havet i ryggen solen i øgonen mexikansk sand under føtterna! ingenting annat æn bikini under linnena!


your voice was the soundtrack of my summer

idag var jag tillbaka på jobbet, frisk och kry och med massa øverskottsenergi och heja heja! hoppades på att få en del att gøra och jag fick så jag teg. men det var kul. legat hemma under tæcket och mått som en påse skit och feberyrat i tre dagar så det var dags.
eller igår vågade jag mig ner till Botega och førsøkte svælja ner lite lunch med linda och gick en liten promenad i vintervackra oslo nere vid bryggan och stannade till på Etoile och drack kaffe och prata lite med Danne. Sen dog jag och kim fick komma och hæmta mig. Vi gjorde tacos och titta på film under filtar med linda och kims vænnina Jalla (coolt namn. Jalla Jalla! haha)
 ær långt ifrån frisk men jag tror jag stoppat i mig tillræckligt många piller før att lura min egen kropp en dag eller två iallafall. sitter i sivs soffa och førsøker få tiden att gå, klockan ær ti i fyra och min buss hem till skåne går klockan sju. med andra ord onødigt att gå och lægga sig. ska bli så roligt att træffa hela slækten på en gång eftersom det næstintill aldrig sker hos oss, perfekt timing på Alla hjærtans dag också så slipper jag krækas på den eftersom jag tycker det ær tøntigt. Hasse kom med små antydningar om vad jag dæremot borde lægga lite energi på infør den stundande dagen.
-CARRO! Du vet vad det ær før dag på lørdag va?
- hm øhm..va?
- ALLA HJÆRTANS DAG! och om man VILL får man vældigt gærna skriva ett kort till sin chef!
- øhhm jag..
- Helt frivilligt NATURLIGTVIS!
- jaha okej jag sk..
-køket ska nog gøra ett av makaroner!
- jaha så fint
- OCH ni får gøra det på arbetstid. Korten alltså.



nu kan jag snart tænka att det bara ær en vecka kvar tills henke kommer hem. och innan det blir det slæktmiddag i landskrona med farmor och farfar i spetsen, firandes sin 60åriga brøllopsdag, sofies 25års fest/cirkus (suger kuk att jag inte får dricka någonting pga av all penicillin och diverse tabletter), utgång den 18e nær percy andreas och stephan slår upp portarna før sitt nya stælle, och personalfest med bowling och middag hemma hos hasse den 22e. sen ær han hemma hos mig igen.
just nu saknar jag honom såmycket att jag låtsas om att jag inte gør det alls. det går sådær.

trååkigt

fy fan vilken tråkig dag. mår lite bättre idag. var på legevakten igår i hundra år och fick konstaterat att jag hade en sjuhelsikes infektion i halsen och streptokocker och feberyra på 40 grader (förklarar gårdagens sov/svett-maraton på nästan 20 timmar). ska ta 7 tabletter av diverseslag typ voltaren och penicillin i 10 dagar (översättning: ingen alkohol på tio dagar). tjoho! livet leker. ringt och terorriserat sanna och siv ex antal gånger på jobbet av ren leda, sorterat mina strumpr, rensat tråkiga-byrå-lådan (den som innehåller alla "viktiga" papper typ kvitton, löneslippar, skattetaxeringar mm blandat med en jävla massa oviktiga papper, av kallibern tomma förbrukade kuvert och ica-kvitton från 2005). så kul är det att vara sjukskriven. lina jobbar så hon är inget rolig. linda och maria har susat rundor och fixat massa saker hela dagen och maria är nu på landet med sin "vän" (vågar inte skriva något mer känsloladdat för då åker jag väl på en smäll) och linda äter mat och dricker rödvin med sin pappa och jag får inte vara med för jag har utegångsförbud och då är det inte så smart att bli påkommen på bryggan ätandes prålig middag trots att jag inte ens skulle smutta på något rödvin. äh. sur är jag. lurat hit kim så han kommer snart med filmer och godis (hoppas jag!).

running up that hill

fy fan. jag har så ont i halsen att jag seriøst inte kan svælja och jag ær vrålhungrig men kan tyværr inte æta. jag har 39.4 graders feber och står på jobbet. fint som fan. och jag som lovat linda att æta på yayas idag igen och lovat danne att dricka fernet. kuken också. jag tror jag får hoppa det om inte ett mirakel hænder med min kropp. jag æter paracet och dricker massa honungste och førsøker kurera mig. det suger røv att behøva jobba i detta tillståndet.
vi har visserligen inte ett dugg att gøra såhær dags men ændå.
det ær fan inte klokt. det snøar igen. det ær ungefær en meter snø på gatorna nu och vi pratar ændå centrala Oslo. jag undrar just hur det ser ut en bit utanfør, utan værmeslingor i gatorna och plogmaskiner, som visserligen ær ganska chansløsa just nu.
det skulle vara ganska skønt att bara stanna hemma ikvæll, slæpa ut tæcket till soffan och titta på varg verum filmerna och vakna imorgon utan bakfylla (och førhoppningsvis frisk). tænkte næmligen hælsa på stine ccilie och hennes nyfødda emma hermine som tydligen ska vara helt bedårande. tænkte också dricka kaffe med kim, vi har ganska mycket att prata om. och tvætta lite klæder, rensa garderoberna och træna. om jag ær frisk naturligtvis. och gå och sola, som jag alltid har planer på men aldrig gør eftersom det ær det tråkigaste jag vet. allt detta tænkte jag hinna gøra innan whiskysmakningen kl 19. good luck peach sæger jag till mig sjælv.
kvællen på jobbet igår var otroligt seg. inte så jævla konstigt eftersom ingen kunde ta sig någonstans. vi bokade vår mexicoresa iallafall. 6 juni drar vi. sjukt længe dit, typ 4 månader men vi får ingen semester innan dess. och två konserter køpte jag biljetter till också. bloc party och reel big fish eftersom jag vet att henke vill se den sistnæmnda.
henke hær i køket ær rætt rolig också. han har fet flæsklæpp efter att snubblat på sina egna ben och gjort en størtdykning ner i golvet i natt. haha.

helvetes kukland

okej jag bor i norge. det borde inte komma som en chock før detta landet att det snøar i februari. all lokaltrafik står stilla och det ær fullstændigt kaos. jag fick stælla mig i en 40 minuter lång taxikø bara før att komma till jobbet. kuksnø.
usch.
well. igår var jag och siv på yayas och åt thaimat. jættemysigt och det var egentligen hela planen men det slutade såklart i brakfylla. vi var på caf\e sør dær och hængde med  salle och oscar sen vet jag inte riktigt men pløtsligt var vi hemma hos mig och drack/spillde rødvin på køksgolvet. idag mådde jag så dåligt att jag ville skjuta mig sjælv i huvudet eller be någon montera in ett alkolås i svalget på mig men istællet ringde jag min rebound  ælskling kim som fick komma och tycka lite synd om mig och kramas med mig. jag saknar henke så mycket att det fysiskt værker i mig. shit.

familiar landscapes

vart en lååång dag. hoppa upp pigg som en lærka (?) ur marias sæng kl åtta imorse och skuttade (åkte trikk) till gymmet. otroligt morgonpiggt/ambitiøst/hurtigt beteende, var hemma vid tio och spenderade en halvtimme på hushållsgøra (typ sætta in två tekoppar i diskmaskinen, satte igång en maskin tvætt) samt hængde in min nya supersøta jeansklænning i tubtoppsmodell i garderoben dær den ska invænta våren. var på plats på nationalteatren halv ett dær siv væntade med kaffemuggar och ivæg till lillestrøm och Smak09. Kontentan var væl egentligen lite av en besvikelse men det fanns gott bubbel och massa god ost. Raka vægen tillbaka majoren och kvællspass som førløpte ganska långsamt men hyggligt. nu sitter vi i sivs soffa och ska titta på CSI och førsøka somna i rimlig tid eftersom jag har en ohælsosam dagvakt att ta mig igenom imorgon.
so long!

(men maria jag hade tænkt vår lycka skulle vara ganska længe och inte sluta i krossade hjærtan och mord. ær jag helt orimlig nu? ja? heja heja!)


kom hem


vissa kvällar slår saknaden mig i magen
pang

uppdatering:25års kalas


Danne med presenter och mina guldgossar från grensen








cut the cord

det är svinkallt ute. idag är jag avundsjuk på allt och alla. milla bea och resten av brudarna som lapar sol och drinkar i filipinerna. henke och sebbe som dansar på karnevalgatorna i montevideo. här är tio minusgrader och inte särskillt mycket spännande händer egentligen. men det är bra ändå, lugnt och skönt och jag är i bättre balans än på länge. idag tycker jag själv att jag varit uppe med tuppen och inbefann mig på jobbet kvart över ett peppad för en runda på bogstadveien med siv. som självklart sov som en stock när jag ringde halv två och undrade var hon höll hus så nu sitter jag här och väntar med kaffekoppar, hasse och stekarn. ikväll ska jag träna sen dra på mig mjukiskläder angorastrumpor och mössa och ha soffmys hemma hos maria med pizza och sex and the city. ingen är hemma ändå, lina har dragit till åre och linda är hemma i karlstad och förresten var det alldeles för många dagar sen jag träffa maria.

...

måndag och det ær ett strålande væder och en vecka har gått. jag vaknar av meddelande varje morgon och det får ræcka så. helgen har passerat ganska fort. Lelle var i stan på tævling och lørdag kvæll føljde han med mig, linda hennes mamma och ola och åt middag. Halv ett var jag och Linda i sæng och det blev alltså ingen utgång denna veckan øverhuvudtaget. Har ingen direkt lust heller. På søndagen træffade jag Lelle nere i stan. Vi åkte kridskor på torget, promenerade på stadens gator, åt pizza på Olivia framfør brasan och pratade om livet som det ær och som det varit. Han sa att jag ær mig lik, på pricken. Att jag ær samma tjej han blev kær i på Lanzarote før 9 år sedan. Då var jag 17, han 21. Nu ær jag 25, han 29. Tiden flyger førbi. Jag sa att han var likadan han också, før det ær han. På något sætt ær det skønt att se, høra. Att vissa mænniskor inte førændras næmvært, trots att åren har passerat. Hur de æn slitit och rivit i dig.

Jag och Lina ær ute på promenad på løkka innan jobbet och stannade till på internetcaf\e. Vi ska snart dricka abnorma mængder kaffe i ett førsøk att få liv i stackars lina som bokstavligen gick på tjugofyratimmars fylla igår. Imorgon ær jag ledig och jag och siv ska åka till Lillestrøm och gå på Smak 09 mæssan, fika resten av dagen och planera vår Argentina/Mexico resa till våren. Drømma lite om allt vin vi ska dricka. Nu ska vi prommenera vidare, Lina ska få fler tuggumi før hon luktar spritångor långa vægar.

RSS 2.0