magic


jag har varit på sjön i två dygn nu. drog på tjejcrouise med karin och matilda med båten magic, oso-kiehl. Kate, june, ida och Ancharlott mötte upp på kajen i regnet på tisdagsmorgonen. jag trodde att jag åkt på fina båtar förr, ungefär som den på cromwells personalfest för x antal år sen men den kan närmast jämföras som en spptipp mot magic (som tydligen inte var lika fin som tjejernas fantasy båt, colorline tjejer är väldigt lojala fick jag lära mig). anyway. 15 etager hög, vattenland, spa, showlounge, hundra restauranger etc. som en flytande minivärld. fantastiskt fint.
jag har massa bilder som kommer snart.
nu ska jag snart dricka kaffe med maria. jag har lite sjöben fortfarande. det var väldigt böljigt i natt och min kropp och mitt huvud är fortfarande i obalans.

tack tjejer för 2 löjligt roliga dagar!

jag älskade dig först av alla

jag börjar nu
en dag skrek pappa åt mig någon sa aldrig mer
och jag tror det var jag
det var mina ord på väggarna din gråt i rummet bredvid
mina läppar som sa försök förstå och du som sa att du gjorde det
men nej
en timme senare mina händer som packade väskor vår mamma
som hämtade mig på lupinvägen mina skrik din sammanbitenhet
och tusen år senare saknar jag björkarna vi högg ner katterna i källaren
diskmaskinen och din filmhylla
sex år försent ångrade jag och saknade blod saknade min
bror och herregyd syskonskapet
en dag i december var mitt mökblåa flickrum med fläckar i taket
vitt med vilostolar inga spår efter mig men fortfarande
en bror vägg i vägg ibland
gråter jag efter dig om nätterna undrar över ditt liv
men oavsett
vi har samma intialer det var tänkt så
alltid en alltid samma alltid förlorade men ändå
jag vet inte men
tillsammans

du kommer väl ihåg?
en dag ska jag lära dig att fly precis som jag
hur man gör för att aldrig stå still inuti hur man bygger lutbroar, bygger luftslott
hittar genvägar
tuggar rädsla när käkarna går i kramp hur man fantiserar ihop en verklighet. en realitet
som för att överleva
då kan vi skratta ikapp igen

glöm inte jag älskade dig först av alla

the day after

jag har varit jättenyttig såhär på morgonkvisten och traskat iväg som den omtänksamma matte jag är och köpt kattmat. just den biten av att vara kattmamma ogillar jag.ska jag jobba natt vill jag ligga i min soffa och titta på b-serier (typ golden years) och äta russin till frokust och inte göra någonting fram till tre fyra ungefär. sen är jag helt med på att örja fungera som människa igen. innan dess, nej tack. katten har gått tillbaka till sitt normala kattungebus och inte viftat med rumpan eller åmat sig eller för den delen slemmat ner mina kläder. thank god.

igår var det valentines day och jag åkte på ett dubbelskift på jekylls (kan härmed meddela att gud inte längre står på min sida och därmed icke längre existerar). var en riktigt bra kväll med massa människor. dave var husmor och städa vårt bakrum och jag roade mig mest med att laga fancy coctails med fin garnityr och kylda glas och hela kittet. vad gör man inte för kärleken menar jag.

för övrigt så har jag diskat, skurat badrummet och packat upp en tunna tvätt. och laga grönsakssoppa!
och ja, jag försökte vara nyttig. tills jag kom på att soppan blir mycket mycket godare med massa ketchup och creme fraiche i. och riven ost på toppen.
well, tanken som räknas det har jag alltid sagt.

whats wrong baby?

yes! äntligen stod gud på min sida (jag tror bara på gud när han är på min sida, annars finns han inte.) och jag fick gå hem tidigt från jobbet eftersom jag uppenbarligen inte skulle jobba idag, det hade bara blivit fel på vaktlistan.  halleluja!
söndagen på dr jekyl var långsam till halv två som vanligt och det blev mycket kaffe och cigaretter och kortspel för att fördriva tiden sen trilla alla fulla branchmännsikor in som brukligt med fernetbehov. lite över fyra fick vi ut sista gästerna. tack och hej. sen inträffade diverse irriterande händelser och vi kom inte ut från bygget förrän halvsjutiden. hej alla människor på väg till jobbet, jag är på väg hem jag. hoho. och vi drack varken öl eller spelade biljard. skål till oss för det.
ikväll ska vi bara mysa i soffan och äta pannkakor.

min katt har blivit fullstndigt galen av vårkänslor och skriker och åmar sig och putar med rumpan. helt omöjlig att ha och göra med och nästan äcklig. jag vill inte tycka hon är äcklig för hon är världens sötaste flicka med tigerpäls men just nu gör hon mig illamående.

grattis till sophie min gamla vapendragare baby livlina som blir 24 år i dag!

image479

by the way..

tänkte presentera människorna i kollaget.
längst upp till vänster: jag och maria, och ja det var en galen kväll.. som så många andra i hennes sällskap.
under den har ni mig och min fantastiska mamma. hon är superkvinna utan like och min hjälte.
till höger har ni mig och maria igen, bredvid den mig, och längst till höger min pojkvän kerim på en strand i thailand byggandes det fina hjärtat ni ser i mitten. längst upp till höger är en bild på ebbas fik. det är var mitt och sophies favoritfik i helsingborg. innanför dom väggarna har vi pratat sönder väggarna om livet vädret människor och diverse cirkusar. det finns en jukebox som fungerar och hallonsoda i glasflaskor och världens största varma mackor.


may angels lead you in

klockan är fyra och jag har tre timmars soffhäng framför mig innan jag ska jobba. tänkte egentligen hitta på något fabolous med mria ikväll, typ dricka kaffe i ohälsosamma mängder eller poppa popcorn oc titta på sex and the city men dom planerna grusades. well, jag behöver pengarna och jobba är faktiskt inte så förskräckligt när allt kommer omkring. jag hoppas bara att vi slipper 02.30 rushen av fulla kids efter nicol o sons stänging. dom har en förmåga att trilla in just när vi börjar drömma om en relativt tidig stängning och skrika om pils och fernet shots.

jag har hälsat på jennie och önskar henne lycka till med nyöppningen av Legends imorgon. big shame att jag inte kan närvara mellan ölglas och biljardbord.

oc på tv och en hel burk fetaost står till mitt förfogande nu.

stor puss till min vän miranda, nybliven mamma till lilla Truls. längtar tills jag får träffa honom!

image478

båttur i thailand. jimmy och jag.
längtar tillbaka, jag vill sitta i solen och åka båt och titta på havet och vara på väg till någon ö där jag aldrig varit förut.


look at me!

image477
se så fint här har blivit! många kramar och stort tack till Linda som fixat detta åt mig!

sweetness

jag har nästan inte sovit en blund i natt. var iallafall uppe och hoppa vid den okristliga tiden 09.30. fråga mig inte varför för det har jag inget svar på. idag är det sol ute och en liten stund här på morgonkvisten fick jag för mig att ta en promenad genom parken ner till stan och hälsa på maria me frokust och sen promenera från karljohan ner mot storgata och säga hej till jennie. ombestämde mig ganska ögoblickligen och tänker nu ta trikken ner till karljohan naturligtvis.
igår regnade det så som det bara kan göra i oslo. vi köpte mat på lidel (budget-plus!) och på kvällen fikade jag med tjejerna. pratade liv misstag väder och en hel del humoristiska händelser. matilda vann som vanligt med sina bisarra helghändelser. nu är dom tillbaka på båten i nästan 2 veckor och jag kommer sakna dom jättemycket.
nu blir det frokust för mig och snäckan! hon har flyttat in i min väska och sover nu otvivelaktigt där eller i handfatet i badrummet.

...

för hur ska vi någonsin kunna tala till varandra utan teckenspråk metaforer ordvrängningar
numera
sväljer jag tårar som kranvatten och gråter dom inte längre och därför svämmar jag över drunknar inifrån

jag vet inte vad bara att jag tappat förmågan att fälla andra
tappat förmågan att hitta utvägar i dagarna


jimmy is the shit

image471

jag var på jimmy eat world igår och det var så jävla bra helt felfritt faktiskt.
jag är mållös.
det var bara så bra.
jag kan må lite dåligt idag och det var så värt det för det var bara så bra.
det var så bra!
sweetness, bleed american & hear you me. öl i plastmuggar och tusentals människor ihopbunkade i Rockfeller. det var lycka ända ner i maggropen, pirr i hjärtat.
så bra var det!


May angels lead you in.
And if you were with me tonight,
I'd sing to you just one more time.

(pst.. josefin var är du nu? din gamla sida är ju stängd?)

RSS 2.0